Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Γόνος σε πενταράκι

Σήμερα εγινε η τακτική επιθεώρηση του 15νθημερου για τροφές , γόνο ,και άλλα προβλήματα . Σε όλα τα μελισσια δεν υπήρχε πρόβλημα ,μπήκε όπου χρειάζονταν ζυμάρι, αφαιρέθηκαν πλαίσια που δεν πατούσαν οι μέλισσες .

Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι σε ένα 5 αρι ,που πριν καιρό είχε χαθεί η βασίλισσα του . Βγήκε καινούργια άρχισε να γεννάει ,περνούσε ο καιρός και σαν βασίλισσα αφημένη στην τύχη δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα . Το μελίσσι μειώθηκε και για να αντέχει το χειμώνα μπήκε σε 5 άρα κυψέλη ,με τροφές ,γυρη και μέλι ,πληθυσμό 3 με 4 πλαίσια αλλά με γόνο λίγο όσο μισό πλαίσιο περίπου και από τις 2 πλευρές του πλαισίου .


Στα κενά κελιά υπάρχει γόνος ημέρας ,και περισσοτέρων ημερών ,διάσπαρτος . Από ότι φαίνεται λοιπόν η βασιλοπούλα δεν κάνει καλά την δουλειά τις , όμως τέτοια ώρα τέτοια λόγια .... Απορίες ...θα τον βγάλει των χειμώνα ??? η να γίνει συνένωση ?? να βάλω κλειστό γόνο από άλλο ?? θα τον ζεστάνουν η θα δημιουργήσω άλλα προβλήματα ??


Αλήθεια τι θα μπορουσε να ειναι αυτα τα λίγα με αυτό τον τρόπο σφραγισμένα κελιά?? ...είναι τα μόνα που είναι έτσι στο πλαίσιο.


Πάρε και εσύ λίγο μελακι εχει για όλους... Η κάνεις και εσύ κάτι άλλο εκεί μέσα ??

6 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Κώστα άν σε καλή μέρα πατάει σε 3-4 τελάρα όταν κρυώσει ο καιρός θα πατάει σε 2 το πολύ.Αν θέλεις να το ενισχύσεις βάλτου ένα τελάρο από άλλο μελίσσι γεμάτο με γόνο και τον δικό του δώστο στο μελίσσι που τον πήρες.Άν το σκεπάσεις με κηρόπανο και του βάλεις τροφή αρκετή πάνω από το κεφάλι τους δεν νομίζω να έχει πρόβλημμα,Θα τον βγάλει τον χειμώνα.

μελιΣακης είπε...

Κώστα ,διακρίνω μερικά τρύπια κελιά και αρκετά με κοίλο σφράγισμα (δεν εννοώ τα βουλωμένα με κερί).Ψάξτο καλίτερα.

Corfu bee είπε...

Μάρκο θα το ενισχύσω με τον γόνο έτοιμο κλεισμένο 8α τον βάλω στην μέση να το πατάνε οι μέλισσες.
Θανάση το παρατήρησα και εγώ άνοιξα μαλιστα κάνα δυο αλλά μέσα ήταν γόνος άσπρος κανονικός ..το έχω στο πρόγραμμα να το ξανακοιτάξω
Σας ευχαριστώ

glam είπε...

Μάλλον με γύρη μου μοιάζει...αυτό που ρωτάς, εύκολα θα το διαπιστώσεις.

Βαγγελης Καλαντζης είπε...

κωστα παρεμε τηλ
6977407745 βαγγελης

christos moutafis είπε...

χρηστος μουταφης. φιλε μου το μελισσι αυτο εχει αμερικανικη προσεχε...

Related Posts with Thumbnails