Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Από το blog apneagr σας μεταφέρω ανοικτή επιστολή του επιτίμου προέδρου της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής προς την εβραϊκή κοινότητα τις Κέρκυρας



Η συναγωγή τις εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΕΣ/ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ/ΕΣ,

Ως Κερκυραίος, που με βάπτισαν χριστιανό, αισθάνομαι ωδίνη και ντροπή για όσα η Κοινότητά σας έχει υποστεί, διαχρονικά, στην κοινή μας πατρίδα. Μακάρι, έγκαιρα ή από τον ιστορικό του μέλλοντος, ν’ αποκαλυφθούν όσα τραγικά είχαν συμβεί σε βάρος σας.

Κυρίως για το τελευταίο: Πως και ποιοι το 1944 οδήγησαν τους Γερμανούς στα σπίτια σας να συλλάβουν τους Κερκυραίους Εβραίους, να τους φορτώσουν στα καμιόνια και να τους στείλουν στο Άουσβιτς για… σαπούνι.

Όμως, με ΤΡΟΜΟ οι... ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, παγκόσμια, παρακολουθούμε το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες ζει χωρίς πατρίδα, αγωνίζεται, δυστυχεί, καταπιέζεται, διώκεται και δολοφονείται.

Ένα νέο Άουσβιτς έχει στηθεί στην Παλαιστίνη, συνεχώς ανανεωνόμενο και τροφοδοτούμενο!

Δράστες αυτής της μακροχρόνιας και διαρκούς δολοφονικής πράξης είναι οι ηγεσίες του Ισραήλ: ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ-ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ των απανταχού Εβραίων.

Το ότι διαφωνώ ανεπιφύλακτα με την αφαίρεση ζωής, από οποιονδήποτε και για οιονδήποτε λόγο, δεν μ’ εμποδίζει να δω πως ούτε η αναλογία «Δαυίδ και Γολιάθ» δεν ισχύει στη συγκεκριμένοι περίπτωση.

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί ούτε επιδιώκει την ειρήνη. Συνειδητά και πάνοπλο δολοφονεί με πολλά μέσα έναν αρχαίο άοπλο λαό, με πρώτα τα παιδιά, για να τον εξαφανίσει αφού πρώτα του αφαίρεσε την πατρίδα.

Και μόνο το ότι έχει την πλήρη στήριξη των δολοφόνων των λαών, των Αμερικάνων, είναι αρκετό να τοποθετείται το Ισραήλ στην πλευρά αυτού που αδικεί.

Υπάρχουν ομόθρησκοι σας, παντού στον κόσμο, οι οποίοι διαφωνούν, κινητοποιούνται και καταδικάζουν αυτή την πολιτική του Ισραήλ. Ταυτίζονται έτσι με την παγκόσμια φωνή πως, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, μπορούν να ζουν μαζί, ειρηνικά και δημιουργικά.

Αν σ’ αυτή την παγκόσμια κραυγή-απαίτηση προστίθεται και η δικιά σας, βοηθάει πάρα πολύ να φθάσει γρηγορότερα το ποθητό αποτέλεσμα.

Κάθε άνθρωπος εύχεται να μην ξανασυμβούν σε λαό όσα υπέφεραν οι Εβραίοι από το αιμοσταγές Χιτλερικό καθεστώς, επαναλαμβάνοντας στα μέγιστα ανάλογα εγκλήματα από την ανθρώπινη ιστορία. Έχω πάντα ζωντανή την εικόνα του «αριθμού» στο χέρι της κας ΣΟΥΣΗ, μεγάλου θύματος αυτής της εγκληματικής περιόδου.

Το ότι όμως, όσα υπέστησαν οι Εβραίοι, επαναλαμβάνονται από το Ισραήλ εναντίον άλλου λαού, δεν μπορεί ν’ αφήνει κανένα αδιάφορο ή ανεκτικό.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι καταδικάζουν εγκλήματα και πράξεις αδικίας πάντοτε και όχι μόνο όταν τα υφίστανται οι ίδιοι. Εγγύηση να μην ξαναζούμε ανάλογα δράματα δεν είναι να βρεθούμε σε κάποιες ιστορικές στιγμές στην πλευρά του ισχυρού ή με τους «ισχυρούς» αλλά ν’ αφαιρέσουμε τη δυνατότητα από εγκληματίες να μας κυβερνούν και να καθορίζουν την πορεία και τις σχέσεις των λαών.
Κάνω ξανά έκκληση, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, να προστίθεται συνεχώς η φωνή σας στις άλλες μυριάδες, και ομοεθνών σας, για να σταματήσει η αδικία και να ζήσουν ειρηνικά Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΧΙΟΣ
Επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής
(ΟΚΕΣΑ)


Αντιγραφή από το blog http://apneagr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Εγκλήματα και γενοκτονίες είχαμε και σε Ποντίους,Αρμένιους,Κύπριους.
Και σαν λαός νομίζω ξεχνάμε γρήγορα.

Related Posts with Thumbnails