Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Εγινε μόδα το μέλι... Παρισίων

Στα σμήνη των τουριστών που κατακλύζουν το Παρίσι, έχουν προστεθεί εδώ και καιρό σμήνη... μελισσών, τα οποία πολλαπλασιάζονται και ευημερούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, καθιστώντας το μέλι τους το νέο προϊόν πολυτελείας που παράγει η κομψή μεγαλούπολη.


Το θερμό αστικό κλίμα που ευνοεί την αναπαραγωγή τους, η έλλειψη φυτοφαρμάκων και η τροφή που βρίσκουν στον Βοτανικό Κήπο, στους Κήπους του Λουξεμβούργου και στα μικρότερα πάρκα είχαν ως αποτέλεσμα οι μέλισσες του Παρισιού να ανέρχονται σε χιλιάδες.

Υπάρχουν 300 καταγεγραμμένες κυψέλες στην πόλη, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος, μιας και αρκετοί Παριζιάνοι επιδίδονται ερασιτεχνικά στη μελισσοκομία. Οι κυψέλες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 μέτρων από νοσοκομεία και σχολεία και να καλύπτονται από παραπέτασμα, αν δεν βρίσκονται σε ψηλό κτίριο.


Η μεγαλύτερη αποικία μελισσών στην πόλη έχει βρει στέγη στη... στέγη της Όπερας. Το μέλι που παράγεται στα Ηλύσια Πεδία από αυτές τις μέλισσες πωλείται στα ντελικατέσεν, δίπλα σε άλλα παριζιάνικα μέλια με ετικέτα που δηλώνει υπερήφανα την προέλευσή του και μάλιστα στην τσουχτερή τιμή των 15 ευρώ για ένα βαζάκι μόλις 125 γραμμαρίων!

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails