Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Με επιτυχία έληξε το ‘Μελίαμα’ 2009

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Μαρτίου το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Σεμινάριο Μελισσοθεραπείας, ΜΕΛΙΑΜΑ ’09, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι) που διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με παράλληλο τριήμερο σεμινάριο για επιστήμονες του χώρου της υγείας και έκθεση.

Το κέντρο βάρους του φετινού Συνεδρίου δόθηκε στην υγεία. Από την εκδήλωση πέρασαν περισσότεροι από τριακόσιοι επισκέπτες με εντυπωσιακή την παρουσία των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, διατροφολόγοι, καρδιολόγοι, ρευματολόγοι,
ομοιοπαθητικοί ), καθώς και διατροφολόγων, φαρμακοποιών και άλλων
επιστημόνων του χώρου της υγείας.

Τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στις 26,27 και 28 Μαρτίου είχαν επίσης μεγάλη προσέλευση αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τις θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρει η μέλισσα. Οι τεκμηριωμένες πλέον δράσεις των προϊόντων της κυψέλης πείθουν την ιατρική κοινότητα να τα χρησιμοποιήσει.

Το ΜΕΛΙΑΜΑ ’09 ήταν φέτος το γόνιμο έδαφος στο οποίο αντάλλαξαν τις γνώσεις και εμπειρίες τους διακεκριμένοι επιστήμονες, φαρμακοποιοί και μελισσοκόμοι, φέρνοντας έτσι στο φως σημαντικές έρευνες που προάγουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

Την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κος Παπασταύρου και ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του ΕΚΕΜ και Μέλους της Apitherapy Commission της Apimondia, Δημητρίου Σελιανάκη, με τίτλο ‘Η ψυχή της Μελισσοθεραπείας’ για την πραγματική σημασία της Μελισσοθεραπείας και την ουσιαστική επίδρασή της στον άνθρωπο. Συνέχισε η κα Κατερίνα Καρατάσου, Κτηνίατρος ΟΜΣΕ, με το θέμα ‘Απώλειες Μελισσοσμηνών: Ένα παγκόσμιο φαινόμενο ζητά εξήγηση και άμεση αντιμετώπιση’.

Το Συνέδριο είχε 3 ενότητες: Υγεία & Διατροφή, Έρευνα, Ιστορία.

iatronet.gr

1 σχόλιο:

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend,I follow all activities plesurely,you give and share necessary and important information,thanks a lot your share.Best wishes.

Related Posts with Thumbnails