Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Καταστροφή στη Μαγνησία καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν άγνωστοι στις παρακάρλιες περιοχές του νομού Μαγνησίας για να καταστρέψουν δεκάδες μελισσοκόμους, που μετέφεραν τα μελίσσια τους εκεί από ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Χαλκιδική προκειμένου να αξιοποιήσουν την ανθοφορία της αμυγδαλιάς.


Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι άγνωστοι δράστες στην ευρύτερη περιοχή των Καναλίων του δήμου Κάρλας και στο συνοικισμό Μελισσάτικα του δήμου Βόλου έχουν αφαιρέσει από 800 περίπου κυψέλες τα πλαίσια (κηρήθρες) μαζί με τον πληθυσμό των μελισσών και τις αντικατέστησαν με δικά τους κενά πλαίσια (!) εξαφανίζοντας παράλληλα και μερικές δεκάδες κυψέλες, που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Εξοργισμένοι οι παθόντες μελισσοκόμοι κατήγγειλαν τα περιστατικά στα Αστυνομικά Τμήματα των Καναλίων και του Βελεστίνου ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για τους αυξημένους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών από τα κενά πλαίσια στα υγιή μελίσσια τους πέραν της απώλειας των μελισσών και της καταστροφής της παραγωγής τους.

Λίγο πριν το μεσημέρι χτες ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Βασίλης Ντούρας επισκέφθηκε την διεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στελέχη της οποίας κατανόησαν το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Με αφορμή το νέο σοβαρό κρούσμα καταστροφής των μελισσοκόμων η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζει την συμπαράστασή της στους συναδέλφους παθόντες μελισσοκόμους και καλεί τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν μεθοδικά και αποφασιστικά για τη σύλληψη των υπευθύνων προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά των συναδέλφων μελισσοκόμων και να αποτραπεί η συνέχιση αυτής της κακοήθους πρακτικής, που έχει στόχο την μελισσοκομία.


agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails