Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πλαστικός τροφοδότης για 5κυψελιδιο

Πριν αρκετό καιρό είχα αγοράσει μερικούς πλαστικούς τροφοδότες για 5 άρες κυψέλες .Όμως όταν τους χρησιμοποίησα δεν έμεινα ευχαριστημένος, οπότε μπήκαν σε αχρηστία . Κοιτώντας μια μέρα τα τουρκικά μελισσοκομικά blog βρήκα μια πατέντα που θα έκανε χρήσιμους και εύχρηστους τους παρατημένους τροφοδότες ,και ειδικά τώρα που έχω παραφυάδες σε 5αρια είναι απαραίτητοι.

Στην κάτω του πλευρά ο τροφοδότης έχει 2 τρύπες για να μπαίνουν οι μέλισσες και να παίρνουν το σιρόπι ,αλλά και το ζυμάρι αφαιρώντας το διάφραγμα που υπάρχει ανάμεσα από τα δυο τμήματα του τροφοδότη.

Σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στις διαστάσεις από το καπάκι τις 5αρας κυψέλης , σχεδίασα τις 2 τρύπες του τροφοδότη και στην συνεχεία τις έκοψα.


Μετά έβαλα ξυλόκολλα και κόλλησα τον τροφοδότη επάνω στο κόντρα πλακέ προσέχοντας να μην κλείσω τις τρύπες που θα μπαίνουν οι μέλισσες.



Τοποθέτησα τον τροφοδότη στην κυψέλη προσέχοντας οι τρύπες η είσοδος δηλαδή που θα μπαίνουν οι μέλισσες και το τμήμα που θα παίρνουν το σιρόπι να είναι προς τα εκεί που έχει κλίση η κυψέλη έτσι ώστε να αδειάζει όλο το σιρόπι .
Η κανονική κυψέλη χωράει με τον ίδιο τρόπο 2 τέτοιους τροφοδότες .


1 σχόλιο:

Exagono είπε...

Γεια σου Κωστα πατεντιαρη,καλη ευκολια.

Related Posts with Thumbnails