Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ενα νέο βιβλίο μελισσοκομίας που μόλις κυκλοφόρησε



Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου
Μελισσοκομικά φυτά, Χρωματολόγιο γύρης, Μελισσοβοσκές
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρακούσης

      Χρον. Έκδοσης: Νοέμβριος 2014
      Σχήμα: 17x24

ISBN: 9789603519645   
                                                                    
Σελίδες: 264 Τιμή: 17,50

Κωδ. Βιβλίου: 2570



 Ο μελισσοκόμος προκειμένου να συντηρήσει, να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί μελιτοφορίες θα πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά πολλών φυτών καθώς και τι προσφέρουν στις μέλισσες. Άλλα, δίνουν μόνο νέκταρ, άλλα μόνο γύρη, άλλα νέκταρ και γύρη μαζί και άλλα μελίτωμα. Δεν νοείται, λοιπόν, μελισσοκόμος που δεν γνωρίζει την χλωρίδα της περιοχής που έχει τοποθετήσει  ή ενδιαφέρεται να τοποθετήσει το μελισσοκομείο του.

Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, γίνεται μια προσπάθεια να αποδοθούν τα κύρια χαρακτηριστικά 170 μελισσοκομικών φυτών (αυτοφυή ή καλλιεργούμενα) μέσω κειμένων και φωτογραφιών. Επίσης, δίνεται λίστα με το χρωματολόγιο γύρης 120 μελισσοκομικών φυτών, μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά την νομαδική μελισσοκομία και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας (Λιμεναρχεία – Δασαρχεία).

Τέλος, γίνεται μια πρώτη προσπάθεια γνωριμίας από πλευράς χλωρίδας διαφόρων περιοχών της Ελλάδα έτσι ώστε ο μελισσοκόμος με την βοήθεια των στοιχείων που δίνονται να αναζητήσει αυτές τις περιοχές για εκμετάλλευση των διαφόρων μελιτοφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες:  


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σας, κυρίες και κύριοι,
Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία στο τέλος του το έτος στην ομορφιά και τη χαρά. Μήπως ανησυχείτε για τις διακοπές στο τέλος του έτους, θέλετε να περάσετε μια αξέχαστη και αξέχαστα Χριστούγεννα. Να σας δώσει την ευκαιρία για γρήγορη και αξιόπιστη δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, μια ενιαία διεύθυνση να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες.
E-mail: v.zacharias87@gmail.com
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη μου.

Related Posts with Thumbnails