Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σεμινάριο μελισσοκομίας

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 24/6 έως τις 26/6 από τον Μελισσοκομικό συνεταιρισμό Κέρκυρας μέσω του ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ . Εκπαιδευτής για φέτος ήταν ο κ.Νίκος Παππάς βιολόγος και εκδότης του μελισσοκομικού περιοδικού "Μελισσοκομική επιθεώρηση" Το σεμινάριο παρακολουθήσαν πολλοί μελισσοκόμοι παλιοί αλλά και πολλοί νέοι .

Ο κ Παππάς μας μετέφερε τις γνώσεις του με εύκολο και κατανοητό τρόπο και απάντησε σε ότι απορίες υπήρχαν από τους εκπαιδευόμενους .
Την πρώτη ημέρα εγινε ανάλυση των μελισσοκομικών χειρισμών ανά εποχή , προϊόντα τις μέλισσας ,πρόπολη ,γυρη . Μέθοδοι βασιλοτροφιας .
Την επομενη εγινε αναφορα στις ασθενειες , Νοσεμιαση ,βαρροα , και τροποι καταπολεμισης με βιολογικα μέσα. Στην διάρκεια τις συζητήσεις για τις ασθένειες εγινε και έλεγχος σε δείγματα από μέλισσες για Νοσεμιαση .

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου εκπαιδευτής ήταν ο κ Βασιλάκης Γιάννης γεωπόνος και πρόεδρος του συνεταιρισμού . Θέμα ήταν η βιολογική μελισσοκομία ,κανόνες ,χειρισμοί ,καταπολέμηση ασθενειών .
Ακολούθησε επίσκεψη σε μελισσοκομείο για επιδείξει παραγωγής βασιλικού πολτού με συσκευή EZI -QUEEN χωρίς εμβολιασμό .,και ανάλυση του τρόπου παράγωγης από τον κ. Βασιλάκη .


1 σχόλιο:

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas I beleive that investigation and search very nice and important so may be prevent some wrong habit,I wish succes all participants and teach team.Best wishes.

Related Posts with Thumbnails