Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Μην ξεχνάς να τρως μέλι... That's your power, Honey!

Τω καιρώ εκείνω... τα φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια έτρωγαν μέλι για έναν μήνα καθημερινά για αυτό και ονομάστηκε ...Honeymoon. Συμβόλιζε τη ζωή, την υγεία, τη δύναμη. Στόχος η απόκτηση παιδιών. Προϋπόθεση η μεγάλη ενέργεια. Άρα;

Στα ...μέλια!
Στα ροφήματα, αλλά και στα σπιτικά γλυκά αντικατέστησε τη ζάχαρη με μέλι. Φρόντισε ώστε το πρωινό σου να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας μέλι (σε μια φρυγανιά, στο γιαούρτι σου κλπ). Το μέλι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου για πολλούς λόγους...
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη εξηγεί πως "όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά μας οπλίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες".
Το νο. 1 καύσιμο του μεταβολισμού: είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούν βασικό παράγοντα για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και των πρωτεϊνών για την απελευθέρωση ενέργειας.
Ηρεμεί το στομάχι σου: Το μέλι είναι βασικά αλκαλική τροφή λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει. Η αλκαλικότητα αυτή μειώνει την οξύτητα του στομάχου. Το μέλι αποδεικνύεται πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου και δώδεκαδακτύλου.
Κατά της δυσκοιλιότητας: το μέλι θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά, μιας και η φρουκτόζη που περιέχει απορροφάται δυσκολότερα και σε συνδυασμό με τη χολίνη βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.
Σε προστατεύει... Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, θα σου προσφέρει απλόχερα βιταμίνες C και Ε που προστατεύουν τα αγγεία, συμβάλλοντας στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού καθώς και στην υγεία της επιδερμίδας.
Είναι αντισήπτικο... Η μεγάλη περιεκτικότητα του μελιού σε φυσικά σάκχαρα έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αναπτυχθούν μέσα σε αυτό διάφοροι μικροοργανισμοί. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά με τη μορφή καταπλάσματος και ανακουφίζει από τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.
Φάρμακο για την καρδιά! Η αυξημένη κατανάλωση μελιού από άτομα που πάσχουν από καρδιακές διαταραχές, έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της κατάστασής τους. Τα σάκχαρα του μελιού, ιδίως η γλυκόζη, είναι απαραίτητα για τις συστολές του καρδιακού μυ και αποτελούν πηγή ενέργειας για την καρδιά. Ακόμη το μέλι με τη βοήθεια των σακχάρων του και της ακετυλοχολίνης διαστέλλει τα αγγεία και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης.

sigmalive.com

3 σχόλια:

Bee Magic Chronicles for Kids είπε...

It is very true. Honey is one of the greatest foods on earth.

Mário είπε...

Merry Cristmas
Ferradela

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Κώστα χρόνια πολλά και καλές εορτές σε σένα και την οιογένεια σου!

Related Posts with Thumbnails