Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κεντρί μέλισσας κατά της αρθρίτιδας

Ερευνητές στη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που διαπίστωσαν ότι το εν λόγω δηλητήριο ενεργοποιεί τον μηχανισμό παραγωγής των γλυκοκορτικοειδών (αντιφλεγμονώδεις ορμόνες), τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να βοηθήσουν, και μάλιστα αποτελεσματικά, στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Η ανακάλυψη εξηγεί και ορισμένες ανεπίσημες αναφορές για άτομα που υποφέρουν από την ασθένεια και αφού έκαναν θεραπεία με το τσίμπημα μέλισσας είδαν σημαντική βελτίωση στην κατάστασή τους.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί όχι μόνο να θεραπεύσει την αρθρίτιδα αλλά ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνισή της.

neoskosmos.com

3 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,some universities reserching bees prodacts and bees deeply and they fine new results.I dont forget,while Bursa Uludağ University prof said that,many scientifics meeting and reseaching but there are many things we dont know about bees .With my best wishes.I wish prodactive year.

Bee Magic Chronicles for Kids είπε...

Both my father and I have noticed an improvement in our hands after a bee sting. I do believe it helps arthritis.

markos aliprantis είπε...

Ύστερα από πολύ καιρό κατάφερα να διαβάσω το μπλόγκ σου.Τώρα είναι εντάξει.Όσο αφορά τις ρευματοειδής αρθρίτιδες έχω να σου πώ οτι πριν χρόνια δεν μπορούσα να σηκώσω το ένα χέρι μου για να σαπουνίσω την πλάτη μου στο μπάνιο.Είχα αγοράσει τότε ένα μουριόνι με λάστιχο που έσφιγγε στον ώμο.Μην μπορώντας οι μέλισσες να με ΄κεντρίσουν αλλού με κέντριζαν στον ώμο εκεί που έπιανε το λαστιχάκι.Χωρίς να θυμάμαι πόσος καιρός είχε περάσει έπιασα τον εαυτό μου να μπορώ να σαπουνίζομαι χωρίς ουτε καν να το σκεφτώ.Συνδίασα όλα αυτά που γράφοντε για το δηλητήριο της μέλισσας και κατάληξα οτι με αυτό γιατρεύτικα.

Related Posts with Thumbnails