Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Θεραπεία με πειραματική συσκευή εξάχνωσης οξαλικού οξέος

Πριν καιρό ο Χρήστος Κογκαλίδης ζητούσε από το blog του ποιοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν την πειραματική του συσκευή καταπολέμησης τις varroa με εξάχνωση οξαλικού ...Ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς που διάλεξε ο Χρήστος για να "τεστάρουμε " την συσκευή του ....τιμή μου και τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη του .


Έτσι τώρα με τα κρύα είχε σταματήσει και η γεννά από τις βασίλισσες η σε μερικά υπήρχε ελάχιστος γόνος , δοκίμασα την συσκευή .


Η συσκευή είναι εύκολη στην χρήση της , η εξάχνωση ειδικά μετά το πρώτο μελίσσι γίνετε πιο γρήγορα μια και έχει ζεσταθεί αρκετά το "ταψάκι" που βάζουμε μέσα το οξύ .
Το καύσιμο αέριο αναπτήρα σίγουρα φτηνό .
Πάντως σαν νέα συσκευή έχει και αυτή κάποιες μικρο ατέλειες ,εξάλλου για αυτό μας την έδωσε ο Χρήστος για να τις βρούμε ....όπως ότι σβήνει με δυνατό αέρα ...και- κάτι που έχει στο πρόγραμμα από ότι μου είπε -να μπει ένας αισθητήρας θερμοκρασίας που να δείχνει την θερμοκρασία για να σβήνουμε την συσκευή όταν έχει ανεβάσει πολύ για να μην καούν μέλισσες και όταν έχει τελείωση το οξαλικό .Γενικά όμως η συσκευή μου άφησε καλές εντυπώσεις ....σίγουρα με τις διορθώσεις θα έχει μέλλον .... Περισσότερες πληροφορίες στο στο blog του Χρήστου
Ευκαιρία όμως και για ένα άλλο video με μέλισσες να φέρνουν λίγη γυρη .

4 σχόλια:

Exagono είπε...

Κωστα δεν εγραψες αν ειχε αποτελεσμα.Ποσα βαροα πεσανε και αν ειχε διαφορα απο αλλες μεθοδους που χρησιμοποιουσες παλαιοτερα.Καλο βραδυ φιλια στην οικογενεια.

Bee Magic Chronicles for Kids είπε...

Some beekeepers in Canada use oxyalic acid in the middle of winter. I have not tried it yet.

Ερευνώντας και μαθαίνω είπε...

Kώστα
ευχαριστώ για την προσπάθεια και τα σχόλια , ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε την συσκευή πιο αξιόπιστη όσον αφορά την συμπεριφορά της ( όσον αφορά την αποτελεσματικότητά της δεν υπάρψουν αμφιβολίες μετά από χρήση 2 χρόνων με απόλυτη επιτυχία ).
Χρήστος

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Καλή μελισσοκομική χρονιά!

Related Posts with Thumbnails