Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σεμινάριο μελισσοκομίας στην Κέρκυρα

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 25/6 έως τις 27/6 και διοργανώθηκε από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κέρκυρας μέσω του ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ . Εκπαιδευτής στο σεμινάριο ήταν η κα Φανή Χατζήνα Βιολόγος, Διδάκτορας Μελισσοκομίας –Επικονίασης
Ερευνήτρια Ινστ. Μελισσοκομίας (ΕΘΙΑΓΕ).

Την πρώτη μέρα εγινε αναφορά γενικά στην μελισσοκομία , εποχιακοί χειρισμοί ,προϊόντα της μέλισσας και η χρήση τους .
Την δεύτερη η εκπαίδευση αφορούσε τους εχθρούς και της ασθένειες των μελισσών και τρόπους αντιμετώπισης. Αμερικανική και Ευρωπαϊκή σηψηγονία ,βαρρόα ,αντιμετώπιση με βιολογικούς τρόπους .


Την τελευταία μέρα ασχοληθήκαμε με μεθόδους βασιλοτροφιας ,με συσκευή Jenter ,εμβολιασμό και παραγωγή βασιλικού πολτού .

Ακολούθησε επίσκεψη στο μελισσοκομείο του Παναγιώτη Βασιλάκη για επιδείξει παραγωγής βασιλικού πολτού με συσκευή EZI -QUEEN χωρίς εμβολιασμό .




Να ευχαριστήσουμε την κα Χατζήνα για την επίσκεψη της ,τον Παναγιώτη ,και τον πρόεδρο του μελισσοκομικού συν/μου Γιάννη Βασιλάκη για την αναλυτική περιγραφή του τρόπου παραγωγής βασιλικού πολτού με αυτό το σύστημα.


Εδώ η κα Χατζήνα με μελισσοκόμους που παρακολουθήσαν το σεμινάριο.

1 σχόλιο:

İlhami Uyar είπε...

Dear Costas,training is very important and necessary,so we must be learn and follow advence technology thus we will be prevent against disaese and other unwanted situation,best wishes and regards.

Related Posts with Thumbnails