Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Νέες περιβαλλοντικές διατάξεις για μελισσοκομία

Νέες διατάξεις, για την προστασία του περιβάλλοντος, από τη μελισσοκομική δραστηριότητα θεσπίστηκαν με υπουργική απόφαση που τροποποιεί την αγορανομική διάταξη για την ασφάλεια και προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και την πρόληψη αγροτικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις :

• Απαγορεύεται στους μελισσοκόμους να τοποθετούν κυψέλες σε καλλιεργημένες ή ακαλλιέργητες εκτάσεις, χωρίς προηγουμένως την γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών των εν λόγω εκτάσεων.

• Οι μελισσοκόμοι υποχρεούνται να αναγράφουν, σε ικανοποιητικό αριθμό κυψελών, το ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση και το τηλέφωνό τους.

• Κατά την τοποθέτηση κυψελών στην ύπαιθρο, πρέπει να ενημερώνεται ο αρμόδιος αγροφύλακας της περιοχής.

• Απαγορεύεται να αφήνονται προεξέχοντα σε δρόμους ή μονοπάτια, κλαδιά δένδρων, θάμνοι ή άλλα αντικείμενα, που εμποδίζουν τη διάβαση πεζών ή οχημάτων, ή να ανοίγονται τάφροι ή άλλες εκβαθύνσεις, ώστε η διέλευση να καθίσταται επικίνδυνη.

anagi.ana.gr


Τελικά βρέθηκαν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος .... μετά από αυτά τα μέτρα σώθηκε επιτέλους το περιβάλλον

2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ρε δε πάνε στο διάολο οι μ.....κες που τα έβαλαν με τους μελισσοκόμους.Δεν κοιτάνε που όλα τα δάση τα έκαψαν με τις χωματερές τους και τις καταπατήσεις τους αλλά να σας πώτο περίμενα κάτι τέτοιο από τότε που άλλαξε ηγεσία το υπουργείο.Σιγά μην τους βάλω και την φωτογραφία μου ή την κάρτα ανάληψης πάνω στις μέλισσες.Εδώ μόλις πείς ότι θα πρέπει να υπογράψει χαρτί για κάποια χρόνια ο ιδιοκτήτης του χωραφιού θα νομίζει οτι θέλεις να του φας το χωράφι.Τελικά ναί καλά λένε ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου.

beelovers είπε...

Κωστή θα πρέπει η ΟΜΣΕ να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για να επιβάλει στους μα….ς του πολιτικούς μας να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπάρχει και όχι να εφαρμόζουν μόνο ότι τους συμφέρει ΠΧ ευρωπαϊκές τιμές με Ελληνικούς μισθούς

Related Posts with Thumbnails