Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το αντισηπτικό της φύσης στο δέρμα μας

Η πρόπολη, η οποία αποτελεί την ασπίδα της κυψέλης, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα και για την ανθρώπινη ομορφιά και υγεία

Είναι ένα από τα δώρα της φύσης στον άνθρωπο «κλεισμένο» σε μια κυψέλη. Ο λόγος για την πρόπολη, ένα μελισσοκομικό προϊόν τη σημασία του οποίου είχε αντιληφθεί ήδη ο Ιπποκράτης, ο οποίος συνιστούσε τη χρήση του για την ίαση διαφορετικών παθήσεων αλλά και για την επούλωση πληγών.

Και αυτό διότι η πρόπολη αποτελεί έναν φυσικό «θησαυρό», γεμάτο με βιοδραστικά συστατικά όπως πολυφαινόλες, τερπένια, στεροειδή, σάκχαρα και αμινοξέα, όπως περίπου 2.500 χρόνια μετά τον Ιπποκράτη αποκάλυψε η σύγχρονη έρευνα. Οι θεραπευτικές ιδιότητές της που έχουν προκύψει από διαφορετικές μελέτες είναι τόσο πολλές – αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές, αντι-ιικές, αντικαρκινικές – ώστε δικαίως η πρόπολη έχει χαρακτηριστεί το αντισηπτικό της φύσης.

Ενα αντισηπτικό του οποίου η ευεργετική δράση ξεκινά από το ίδιο το μελίσσι. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη πρόπολη προέρχεται από το «προ της πόλης» επειδή οι μέλισσες την τοποθετούν στην είσοδο της κυψέλης ως μονωτικό και αντισηπτικό υλικό. Την παράγουν με βάση φυτικές ρητίνες που εκκρίνονται από τους οφθαλμούς των φυτών, καθώς και από τον φλοιό ορισμένων δέντρων όπως οι λεύκες, τις οποίες εμπλουτίζουν με το σάλιο τους, κερί και γύρη.

Συνεχεια στο site


4 σχόλια:

μελιΣακης είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,
ΥΓΕΙΑ ,ΧΑΡΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, το φως της γεννήσεως του Θεανθρώπου να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων για περισσότερη Αγάπη, Αλληλοκατανόηση και Συμπόνια απέναντι σε αυτούς που υποφέρουν.
Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2012 να είναι πιο ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλή Χρονιά
Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά.

Γιώργος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Related Posts with Thumbnails