Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Διενέργεια ελέγχων για να αποφευχθεί η πώληση νοθευμένου μελιού στη Ζάκυνθο

Τη διενέργεια ελέγχων από το Τμήμα Εμπορίου ζητά ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ζακύνθου, Παναγιώτης Μάργαρης, προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση νοθευμένου προϊόντος τόσο στους ντόπιους, όσο και στους ξένους επισκέπτες.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ. Μάργαρης ανέφερε ότι ορισμένοι προσφέρουν στον κόσμο μέλι αμφιβόλου ποιότητας, μιας και τα βάζα δε διαθέτουν την απαραίτητη σήμανση για να ενημερώνονται οι καταναλωτές.
“Οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν τους παραγωγούς του μελιού που υπάρχουν στο νησί και έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοι είναι εκείνοι που προσφέρουν ποιοτικό προϊόν. Οι ξένοι επισκέπτες, όμως, αγοράζουν μέλι από διάφορες παραλίες της Ζακύνθου, όμως τα βάζα που πωλούνται δεν έχουν αυτοκόλλητες ταμπέλες, ούτως ώστε να γνωρίζουν οι αγοραστές από ποια χώρα προέρχεται το μέλι, πότε παράχθηκε, και πότε λήγει. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας έχει κάνει αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Σε κάποια μαγαζιά, δε, πωλείται μέλι, το οποίο φέρει μια ταμπέλα που μοιάζει με… “σκουλαρίκι”. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να πάρει τη σήμανση αυτή και να την βάλει σε κάποιο άλλο βάζο. Η Ζάκυνθος έχει ποιοτικό μέλι και καλό θα ήταν ο κόσμος να προσέχει τους… επιτήδειους. Οι πολίτες είναι απαραίτητο να προτιμούν τις συσκευασίες που έχουν αυτοκόλλητη σήμανση. Παράλληλα, ζητώ από το Τμήμα Εμπορίου να κάνει ελέγχους στην αγορά για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα” ανέφερε ο κ. Μάργαρης. Ερωτηθείς για το τι γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις από τον ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος των μελισσοκόμων σημείωσε τα παρακάτω:
“Παλιότερα ο ΕΛΓΑ έδινε κάποια χρήματα ως αποζημίωση για την καταστροφή της παραγωγής μας. Τώρα, όμως, δεν γίνεται το ίδιο, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και για τις μελισσοκομικές μονάδες. Κάποια χρήματα παίρνουν μόνο οι… “νέοι αγρότες”, όμως πρόκειται για ψίχουλα μπροστά στο κόστος που χρειάζεται για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας. Εμείς, οι μελισσοκόμοι, δεν είμαστε έμποροι, αλλά παραγωγοί. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μελίσσια, επειδή τα αγαπάμε, και όχι επειδή θέλουμε να βγάλουμε λεφτά”.

imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails