Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το μέλι, πέρα από τις παραδοσιακές του χρήσεις

Εδώ και αιώνες το μέλι χρησιμοποιείται ευρέως από τον άνθρωπο όχι μόνο σαν μια γλυκαντική ουσία. Μετά από επιστημονικές έρευνες και μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το μέλι διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβιοτική δράση. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να πάρετε μια ιδέα στο πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι.
  • Για λεία και απαλή επιδερμίδα με μεταξένια αίσθηση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ¼ της κούπας μέλι στο ζεστό σας μπάνιο. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το.
  • Για μικρά χτυπήματα και γρατσουνιές χρησιμοποιείστε τοπικά λίγο μέλι. Το μέλι, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως έχει αντιβακτηριδιακή δράση.
  • Προσθέστε μέλι στο αγαπημένο σας ρόφημα και αυτό θα δράσει σαν ελαφρύ καθαρτικό σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσκοιλιότητας.
  • Τρώγοντας μέλι προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
  • Για μια γρήγορη και αποτελεσματική μάσκα προσώπου, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. (το μέλι βοηθάει τις επιδερμίδες με ακμή)
postokano.gr

Στις 4 Φεβρουάριου 2008 εγινε η πρώτη ανάρτηση στο blog έχουν περάσει από τότε 2 χρόνια ...καιρός ήταν να γίνει μια ανανέωση στην "εικόνα"

4 σχόλια:

Exagono είπε...

Κωστα ωραια αλαγη.Χρονια πολλα στο blog σου.
Νασαι γερος για καινουργιες και ενδιαφερουσες αναρτησεις.

Τάκης Κοντούλης είπε...

Κώστα καλησπέρα ,πολύ ενδιαφέροντα αυτά για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού αρκεί να το μάθουν όλο και περισσότεροι και αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς.

meliritos είπε...

Κωστα πολυ καλο το new face της σελιδας.
καλη σαρακοστη.

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Πολύ καλή ενημέρωση. Καλή Σαρακοστή!

Related Posts with Thumbnails