Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Video για την θεραπεία τις βαρρόα με άχνη ζάχαρη

Διαβάζοντας πριν μερικές μέρες μια ανάρτηση στο blog του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πέλλας για την θεραπεια τις βαρρόα με άχνη ζάχαρη θυμήθηκα ένα video που είχα βρει στο You Tube πάνω σε αυτό το θέμα .Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση του παράσιτου, χωρίς φάρμακα η έστω βοηθητικά σε αυτά .

15 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Φοβερό ... !!!
Ούτε φάρμακα ούτε οξέα ούτε τίποτα.
Αλλά το μυστικό όπλο είναι το σκόνιστρο που έχει ο μελισσοκόμος της ταινίας.
Κάνει επίδειξη στην λειτουργία του (το πατάει όπως πατάμε έναν ψεκαστήρα) στην αρχή της ταινίας.
Πού θα βρούμε τέτοιο;

Corfu bee είπε...

Οπως διάβασα και εγώ στο blog τις Πέλλας φαίνεται να είναι αποτελεσματικό αν και κάποιος άλλος το έχει δοκιμάσει και έχει αποτελέσματα δεν γνωρίζω .Το εργαλείο το βρίσκεις εύκολα στα ράφια των super market εκεί που έχει είδη κουζίνας και φυσικά στα μαγαζιά με κουζινικα σκεύη

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΚΕΑ ΠΕΡΥΣΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

zepos είπε...

Το πιο εντυπωσιακό για μένα βέβαια, ειναι οτι αυτός ο αθεόφοβος είναι εκεί ανάμεσα σε χιλιάδες μέλισσες σχεδόν.. ξεβράκωτος! Αν είχα πάει έτσι εγώ θα με είχαν φάει! Ενα χέρι βγάζω και δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου την ρίξουν!
Αλήθεια ξέρει κανείς τι παθαίνουν τα βαρόα με την ζάχαρη και πέφτουν κάτω; Υπογλυκαιμία;

Corfu bee είπε...

Ζέπο όπως άκουσες είναι Γερμανός αν έχει πιει 5 λίτρα μπύρα σιγά μην καταλαβαίνει...όχι και υπογλυκαιμία με τόση ζάχαρη μάλλον ζάχαρο παθαίνουν και πέφτουν ...πάντως αν κάποιος ξέρει να μας πει .

Ανώνυμος είπε...

Τα βαρρόα πέφτουν με την άχνη όχι από ζαχαροδιαβήτη αλλά από αστάθεια για να χρησιμοποιήσω ανθρωποκεντρικούς όρους!!!!
Λοιπόν τα βαρρόα συνκρατούνται πάνω στις μέλισσες με ενα είδος βεντούζας και αυτός είναι ο λόγος που δεν πέφτουν από πανω τους.Όταν αχνίσουμε τις μέλισσες συμβαίνουν τα εξής:Τα βεντουζάκια του ακαρι γεμίζουν με άχνη και δεν μπορούν να σταθούν πάνω στις μέλισσες απ΄την μιά και απ΄την άλλη αυτοκαθαρίζονται οι μέλισσες και με την μετακίνηση του βαρρόα πέφτει.Αν συνδιαστούν με βάση από σίτα είναι ο ανώτερος βιολογικός έλεγχος του βαρρόα κατά την γνώμη μου

Beekeeper είπε...

Επισης νομιζω πως η εργάτρια δεν κανει προσπάθειες να βγαλει το βαρρόα απο πανω της. Λειτουργει σαν να μην υπάρχει. Αντιθετα η αχνη τις ενοχλει και και στην προσπαθεια τους η μια να καθαρίσουν την αλλη, σε συνδιασμό με το οτι το βαρρόα δεν μπορει πια να στηριχτέι καλα, τα βαρρόα πεφτουν. Το πιο σημαντικό ειναι αυτό που λέει κι ο Μαρκος. Να εισαι σε θέση να καθαρίσεις τον πατο μετα, ειτε αν αυτος ειναι κινητός ειτε με σιτα ειτε βαζοντας καποιο χαρτί.

μελονικος είπε...

Μπράβο. Πολύ καλό. να το δοκιμάσουμε και εμείς. Δε κάνει κακό και δεν είναι ακριβό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Το φθινόπωρο του 2005 έκανα μια θεραπεία με ζάχαρη άχνη και τριμένο σκόρδο. Την μέθοδο διάβασα σε ένα τεύχος της Μ.επιθεώρησης και την πρότεινε ένας Αιγύπτιος επιστήμονας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Περίπου 98% επιτυχία αν θυμάμαι καλά. Στην δική μου περίπτωση αν και δεν μέτρησα με επιστημονικά δεδομένα τα αποτελέσματα , είδα σαφώς πολύ καλή αντιμετώπιση της βαρόα. Ομως ο χρόνος που απαιτήται για να κάνεις όλη αυτή την δουλειά είναι πολύ μεγάλος και αν ο αριθμός των μελισσών είναι και αυτός μεγάλος τότε , δύσκολη η υπόθεση. Ειναι σημαντικό να αναφέρω ότι η άχνη που χρησιμοποιήτε είναι κομένη κρυσταλική και όχι η άχνη ζαχαροπλαστικής που υπάρχει στα S/M αυτή περιέχει μεγάλη ποσότητα αμύλου που είναι τοξική για τις μέλισσες.

markos aliprantis είπε...

Στις 7 του μήνα ξεκίνησα να κάνω την θεραπεία θα γράψω τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της.Πάντως για καλό και για κακό έκανα 2-3 για αρχή μήπως και κόβουν τις μάνες.Πάντως μετά από ένα 24ωρο δεν είχαν κόψει καμιά και συνέχισα.Θα δούμε

Corfu bee είπε...

Καλή επιτυχία Μαρκο περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

markos aliprantis είπε...

Tα βαρρόα πέφτουν αλλά αγριεύουν οι μέλισσες.Αν΄έκανα την θεραπεία όπως ο Γερμανός (χωρίς μάσκα)θα είχα γίνει πουά από τα κεντριά.Κάτι να προσθέσω και να σας πώ είναι οτι την άχνη πρέπει να την κόβεις την ίδια ώρα γιατί αλλοιώς πετρώνει και δεν πέφτει απ΄το μηχανάκι καλά.

melisettas είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά!

Corfu bee είπε...

Ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα κάποια προβλήματα υγείας δεν με άφησαν να γιορτάσω το Πάσχα και την Ανάσταση ελπίζω με την βοήθεια του θεού να έχω καλύτερα του χρόνου.

Related Posts with Thumbnails