Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ημερολόγιο

Στην αρχή του χρόνου αγόρασα αυτό το ημερολόγιο/βιβλίο για την μελισσοκομία στην Κέρκυρα. Σήμερα έπεσε πάλι στα χέρια μου και είπα να παρουσιάσω μια πολύ καλή προσπάθεια του κυρ. Δημήτρη Προβάτα και του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας.

Στο ημερολόγιο παρουσιάζονται

Ο θαυμαστός κόσμος τις μέλισσας , ο ρόλος της στην φύση ,στην γεωργία , στην απασχόληση ,στο εισόδημα των παραγώγων ,στην οικονομία του νομού μας

Η χλωρίδα του νομού μας και τα πλούσια άνθη του τόπου μας που κάνουν την Κέρκυρα και τα άλλα νησιά της παράδεισο της μέλισσας. Τα προϊόντα της μελισσοκομίας , η χρήση τους στην παράγωγη προϊόντων και στη διατροφή μας , η χρήση τους στην υγεία και την κοσμητική τέχνη των ανθρώπων . Πληροφορίες για την μελισσοκομία της χώρας μας και της Κέρκυρας ιδιαίτερα , ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία του μελισσοκόμου , πως οργανώνεται η παραγωγή , πως τρυγάμε μια κυψέλη, πως μπορεί κάποιος να στήσει μια μονάδα μελισσοκομίας , τι κίνητρα παρέχονται για τον σκοπό αυτό .

Η Κοινοτική πολιτική για την μελισσοκομία , η εθνική στρατηγική για τον κλάδο αυτό , η διαχρονική πολιτική στήριξης των μελισσοκόμων με εκπαίδευση , ερεύνα , εμπλουτισμό της χλωρίδας κλπ.

Θεσμοί κοινωνικής οργάνωσης των μελισσοκόμων και τα αιτήματα τους . Ημερολόγιο εργασιών ανά μήνα και ανθοφορίες αν υπάρχουν του μήνα αυτού , παρουσίαση μελισσοκόμων τις Κέρκυρας .

Το ημερολόγιο αυτό μπορεί να το βρει κάποιος στα γραφεία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας

1 σχόλιο:

İlhami Uyar είπε...

Dear my neighbour thank you for give us essential informatıon.Bee and bees product necessary to live.Have o good job,best wishes

Related Posts with Thumbnails