Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Στην Καβάλα το 1ο Μακεδονικό Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο

Το 1ο Μακεδονικό Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο με τίτλο (Μέλι και Υγεία) θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας στην αίθουσα της Νομαρχίας το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 17:30.

Για την Οργάνωση του Συνεδρίου αυτού συνεργάστηκαν: η Νομαρχία Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Μελισσοκομικό Κέντρο.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι αφενός να έρθει σε επαφή το πλατύ κοινό με τα προϊόντα της κυψέλης και τα ευεργετήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους, έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και αφετέρου να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των μελισσοκόμων έτσι ώστε όλοι μαζί να στραφούμε προς ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής και Διατροφής και να προσεγγίσουμε τη Μεσογειακή Διατροφή η οποία όχι μόνο προλαμβάνει ασθένειες αλλά εγγυάται υγεία, μακροβιότητα και ποιότητα ζωής.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν:

Το μέλι και τα προϊόντα της κυψέλης (Γύρη, Βασιλικός Πολτός, Πρόπολη, Δηλητήριο μέλισσας, Κερί), να αναλυθούν οι ιδιότητες τους και οι ευεργετικές επιδράσεις που προκύπτουν από τη χρήση τους στην υγεία του ανθρώπου.
Ο ρόλος της πρόληψης στον τομέα της υγείας και πως η χρήση των προϊόντων της κυψέλης υποστηρίζει, θωρακίζει και βελτιώνει την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του κόσμου.
Η ιστορία της Μελισσοκομίας από τα βάθη των αιώνων και η οργάνωση της κοινωνίας των Μελισσών.
Ειδικά θέματα που αφορούν την υγεία της μέλισσας.
Πώς συνδέεται η ύπαρξη των μελισσών και η χρήση των προϊόντων της κυψέλης με την ομορφιά.
Το Μέλλον της Μελισσοκομίας και κυρίως των προϊόντων της κυψέλης.
Η χρήση του μελιού σε συνταγές μαγειρικής και ομορφιάς.
Η σύνδεση του χώρου της κυψέλης και των προϊόντων της με τον χώρο της υγείας (σωματικής, ψυχικής)
Στo πλαίσιο των στόχων του Συνεδρίου θα μιλήσουν Ειδικοί στο χώρο της Μελισσοκομίας και στο χώρο της Υγείας. Οι εισηγήσεις θα συνδέσουν το ρόλο που παίζει η χρήση των προϊόντων της κυψέλης Μέλι, Γύρη, Βασιλικός Πολτός, Πρόπολη κ.α. με την υγιεινή Μεσογειακή Διατροφή και θα παρουσιαστούν με λεπτομέρειες τρόποι με τους οποίους η χρήση των προϊόντων αυτών εξασφαλίζει υγεία και ποιότητα ζωής τόσο σωματικής όσο και ψυχικής. Επίσης, οι εισηγητές θα αναφερθούν στο ρόλο της ύπαρξης των μελισσών στο σημερινό περιβάλλον που τόσο βάλλεται από τη μόλυνση και τη ρύπανση, ενώ θα γίνουν ιστορικές αναδρομές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Για την τεκμηρίωση των θέσεων των εισηγητών θα παρουσιαστούν εμπειρικές και επιστημονικές έρευνες, καλές πρακτικές και μέθοδοι, καθώς και καθημερινές εμπειρίες.
Οι εισηγητές όλοι εξειδικευμένοι ο καθένας στο αντικείμενο του, από την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, θα προσεγγίσουν επιστημονικά αλλά με απλή και κατανοητή γλώσσα το αντικείμενο τους και όχι μόνο θα συζητήσουν με το κοινό αλλά θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα λύσουν απορίες.
Το Συνέδριο αυτό αφορά κάθε ενεργό πολίτη που ενδιαφέρεται για την υγεία του και το περιβάλλον και ειδικότερα: Τοπικές Αρχές και Φορείς, Μελισσοκόμους, Συνεταιριστικούς Φορείς, Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Εκπαιδευτικούς Φορείς, Μαθητές, Σπουδαστές, Γονείς, Στελέχη λήψης απόφασης και Σχεδίασης στους τομείς ¨Υγείας, Πρόληψης, Εκπαίδευσης, Μελισσοκομίας¨, Διαιτολόγους, Αισθητικούς, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την υγεία του.
Το Χορευτικό Συγκρότημα Θάσου θα κλείσει τις εργασίες του Συνεδρίου.


kavalanet

1 σχόλιο:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καλό μ'ακούγεται.
Λέω να πάω,άνευ απρόοπτου.

Related Posts with Thumbnails